Heerlijke recepten Soupy
100% natural
fresh & tasty
sustainably produced
slow cooked soup
Mini pizzaatjes recepten Soupy

Mini pizzaatjes

Wat is er leuker dan een overheerlijk minipizzaatje bij een overheerlijk soupy  te serveren?

En dit recept maak je ook nog eens in een handomdraai.

Maak je genietmomentje compleet en ga meteen aan de slag.

4

Maaltijd Soupy

Avondeten

30 min.

Ingredïenten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg 
  • 1 bolletje mozzarella
  • 5 plakjes rauwe ham of katenspek
  • Peper/zout
  • 1 groot blikje tomatenpuree

Dit recept delen:

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Steek met een uitstekertje of glas 4 rondjes uit een plakje bladerdeeg.
    Herhaal dit bij de andere plakjes, zodat je in totaal 16 rondjes hebt.
  • Dit werkt het makkelijkst als je het plasticje onder het plakje balderdeeg laat zitten, zodra je het vormpje uitgestoken hebt kun je het bladerdeeg er zo afhalen. 
  • Leg de rondjes bladerdeeg op de bakplaat. 
  • Schep op elk rondje een theelepel tomatenpuree en verdeel dat met de bolle kant van de lepel eroverheen.
  • Snijd de plakjes ham in kleinere delen en verdeel ze over de rondjes. Dat hoeft niet perse heel netjes te zijn. Erop is goed.
  • Snijd het bolletje mozzarella eerst in acht dunne plakjes, halveer deze plakjes en verdeel ze over de rondjes bladerdeeg.

    Bestrooi royaal met versgemalen peper en zout.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak ze in 15 min. knapperig. 

Tip: Maak van het overtollige bladerdeeg zoute stengels. Door de restjes van het deeg in repen te draaien van ongeveer 15 cm. lang. Bestrijk met olijfolie, peper en zout en verdeel ze op de bakplaat tussen de pizzaatjes.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten